Șase mituri legate de bolile de inimă

Șase mituri legate de bolile de inimă
Publicat: 12/06/2012, 12:21

Mulți cred că sunt prea tineri sau fac foarte multe exerciții și nu se pot îmbolnăvii de inimă. Specialiștii avertizează că în aceste situații ar trebui să gândim de două ori și să fim extrem de atenți. Există concepția că dacă se fac multe exerciții și se menține un stil de viață sănătos bolile de inimă ocolesc acele persoane. Acest lucru e fals, susțin medicii. Cu toate că alimentația sănătoasă și exercițiile protejează foarte mult inima acestea nu sunt suficiente. Riscul bolilor de inimă crește împreună cu câțiva factori ca: sexul (bărbații sunt mai predispuși), vârsta (cei în vârstă sunt principala categorie de oameni cu boli de inimă), moștenirea genetică, un colesterol ridicat sau hipertensiune.

Tensiunea arterială și nivelul colesterolului trebuie verificate anual

Este important ca orice persoană să meargă cel puțin o dată pe an la medic pentru a-și verifica tensiunea arterială și nivelul colesterolului, chiar și la 20 de ani. Dacă cineva este predispus la hipertensiune sau la nivele mari de colesterol, este bine să apeleze la medicație pentru a preveni apariția unor boli grave. O altă percepție eronată este aceea că nimeni nu trebuie să-și facă griji în legătură cu inima decât după vârsta de 50 de ani. Bolile coronariene își pot face apariția și în adolescență. În plus, multe dintre obiceiurile proaste pe care le au unii tineri persistă și la maturitate. Copiii care sunt obezi, sunt hipertensivi sau au în familie cazuri de bolnavi de inimă sunt mai predispuși.

Deși se întâmplă destul de rar, unii copii pot avea nivele foarte mari de colesterol și, implicit, un risc mare de a dezvolta boli de inimă. Pe de altă parte, un lucru adevărat în legătură cu bolile de inimă este acela că puțin alcool ajută. Studiile recente au arătat că un consum mic de alcool, în fiecare zi (un pahar de vin), este benefic pentru inimă. Încă mai există discuții în legătură cu ce fel de băutură este cea mai „eficientă”. Deși mulți înclină să numească vinul ca fiind cea mai benefică băutură pentru inimă, se pare că ar putea avea „concurenți”. De asemenea, prea mult alcool poate face mult rău. Cele mai dăunătoare sunt excesele făcute, de obicei, la sfârșitul săptămânii.

Alcoolul are un efect toxic asupra celulelor musculare de la nivelul miocardului. O altă concepție legată de bolile de inimă este aceea că dacă se consumă două ouă pe zi, deja s-a depășit doza zilinică recomandată de colesterol. Acest lucru este adevărat, spun cercetătorii. Un ou conține până la 250 de miligrame de colesterol. Conform studiilor, un adult are nevoie de 300 de miligrame de colesterol pe zi. La un calcul simplu, dacă se consumă două ouă se depășește doza recomandată cu aproximativ o treime. De asemenea, oamenii cred că tensiunea arterială nu poate coborî niciodată foarte jos. Acest lucru este fals. În general, hipertensiunea arterială, odată instalată, este atât de persistentă încât tensiunea cu greu mai ajunge vreodată la valorile normale.

25% din atacurile de cord, fără dureri în piept

Pentru majoritatea oamenilor o tensiune arterială mică este un lucru sănătos. Totuși, în cazuri rare, există persoane cărora le scade foarte mult tensiunea. Aceste persoane se simt obosite, pot leșina și au rinichii afectați. Oamenii cred că în cazul nefericit al unui atac de cord vor avea dureri în piept și în brațe. Această concepție este parțial falsă și parțial adevărată. Deși în 75% din cazuri în timpul unui atac de cord apar aceste dureri, în 25% din cazuri nu există simptome sau simptomele apărute indică o altă problemă. De obicei, aproximativ jumătate dintre femeile aflate într-un astfel de caz manifestă simptome clasice. Cealaltă jumătate manifestă dureri de cap, greață, oboseală etc.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Medvedev îl amenință pe Trump să nu intervină în războiul din Ucraina, dacă va câștiga...
Alex Bodi a INCENDIAT internetul cu o singură poză! Recunoști personajul notoriu și controversat din...
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru...
Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
"Undă de șoc" înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. Răsturnare de situație într-un stat considerat "sigur"...
Vin ninsorile în București. Și chiar mai repede decât ne așteptam, potrivit meteorologilor EaseWeather
Actrița Maria Dinulescu, transformată total! A părăsit România în pandemie și s-a apucat de afaceri...
Regele Felipe al Spaniei, împroşcat cu noroi şi huiduit în timpul vizitei sale în localităţile distruse...
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Explozia de pe autostrada A7 i-a luat viața unui muncitor! Mesajul postat de Sorin Grindeanu,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Noul Volvo XC90 are prețuri oficiale în România. SUV-ul suedez bate competiția germană!
Rezultate alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Maia Sandu preia conducerea în faţa lui Alexandr Stoianoglo....
Minune a INGINERIEI! Cum a rezistat acest material atât de mult timp?
Proprietarii de mașini trebuie să anunțe Primăria. Se depune formular și se achită taxă. Zero...
Locurile în care șoferii greșesc fără să-și dea seama. Poliția abia îi așteaptă
S-a costumat în Barbie, cu formele la vedere, și mulți au confundat-o cu Bianca Drăgușanu....
Se spală rufe azi, 2 noiembrie 2024, de Moșii de Toamnă? Iată ce spun preoții...
De ce refuză să își urmeze pasiunea băiatul Oanei Ioniță? Ce spune aceasta despre perioada...
EXCLUSIV! Renumitul fotograf Viorel Belinschi din Moldova, dezamagit de atitudinea lui Culita Sterp: ”A ales...
BANCUL ZILEI. Medicul către Bubulina: – Fiica ta are o nevroză. I-aş recomanda multă distracţie!
Maghiarii vin să muncească în România, care nu mai este o ţară ieftină